Geschiedenis

badge-duinrand-recreatie-vliegtuigDuinrand Recreatie is ontstaan uit een fruitteeltbedrijf. Reeds in de jaren vijftig verbleven er al kampeerders tussen de fruitbomen. Door de verdroging van de boomgaarden moest men begin jaren zestig noodgedwongen overschakelen op de recreatie.

In 1963 werd – toen nog - Camping Duinrand opgericht. De beginjaren waren niet altijd even makkelijk maar binnen vijf jaar nam het toerisme een grote vlucht op Schouwen-Duiveland en met name in de Westhoek. Dit leidde tot grote aantallen kampeerders op Duinrand. Halverwege de jaren zeventig schakelde men geheel over op vaste jaarplaatsen, sindsdien was het alleen nog maar mogelijk om met een stacaravan of in een huisje op Duinrand te verblijven.

Eind jaren tachtig werd begonnen met kwaliteitsverbetering, drie kleine plaatsen werden opgedeeld tot twee grote. Iets wat tot op de dag van vandaag nog steeds gebeurt. In 1990 overleed de oprichter van Duinrand de heer L. J. Blom. Zijn vrouw A. E. Blom-Borghouts zette met haar zoon het bedrijf voort. Dat jaar werd het bedrijf uitgebreid met 32 vaste jaarplaatsen.

De jaren negentig werden gekenmerkt door veel vernieuwingen binnen het bedrijf. Oude stacaravans werden gesaneerd en technische installaties werden vernieuwd. In 1994 werden het huidige kantoor- en winkelgebouw gerealiseerd. In 2002 werd camping de Blomshoeve overgenomen door Duinrand. Dit was een grote stap voor het bedrijf.

Niet alleen werd het bedrijf uitgebreid met 205 plaatsen waaronder 20 voor passanten, maar werd ook – en dat is minstens zo belangrijk voor de familie Blom - de camping Blomshoeve binnen de familie gehouden. De huidige directeur van Duinrand Recreatie BV, de heer M. Blom, is namelijk een achterneef van de voormalige eigenaresse van de Blomshoeve, mevrouw M. Th. Blom. In de afgelopen bijna veertig jaar is Duinrand uitgegroeid van fruitteeltbedrijf tot een van de grotere en moderne kampeerbedrijven in de Westhoek van Schouwen-Duiveland.

In 2003 vond een grote verandering plaats. Sinds dat jaar is Duinrand Recreatie ook in de winter geopend voor gasten. Dit betekent voor Duinrand Recreatie dat het na veertig jaar een seizoensbedrijf te zijn geweest de overstap heeft gemaakt naar een recreatiepark wat het gehele jaar open is en waar de gasten altijd welkom zijn.

In 2004 is het gebouw waarin de horeca zit gerenoveerd.

In 2007 is er een nieuwe bedrijfsloods geplaatst.

In 2006 is er een start gemaakt met de grote renovatie van Duinrand West. Dit jaar zal dit worden afgerond. Na afronding hebben alle plaatsen een vaste gasaansluiting, electra en kabel. Er heeft een herindeling van de plaatsen plaats gevonden om zo te zorgen voor ruime staanplaatsen en dat alle wegen ruim genoeg zijn voor hulpdiensten.

In 2009 is de kentekenherkenning gekomen voor de slagbomen. Alle kentekens die de camping op mogen worden in ons systeem geregistreerd en zo automatisch bij het oprijden herkend waarna de slagboom opent.

In 2015 hebben we nieuwe internetaansluitingen gerealiseerd. Alle belangstellenden zijn aangesloten op een eigen internetmodem.

In de winter van 2015/2016 is de renovatie van Duinrand West afgerond. Alle recreatieobjecten zijn nu aangesloten op het vaste gasnetwerk.